Contactgegevens

Kerkgebouw
Nieuwe Graanmarkt 8, 1000 Brussel
Telefoon: +32 (0)2 512 03 67
Website: www.protestantsekerkbrussel.be

We wensen ons gebouw (diverse ruimten en mogelijkheden) graag ook ter beschikking te stellen van derden voor bijeenkomsten, vergaderingen welke binnen de doelstellingen en de functionaliteit van dit gebouw passen. Voor meer informatie omtrent beschikbaarheid en voorwaarden kunt u contact opnemen met het Kerkelijk bureau.

Kerkelijk bureau en koster

dhr. Mark van Wechem
Telefoon: +32 (0)2 512 03 67
E-mailadres: info@protestantsekerkbrussel.be

Predikant regio Brussel

ds. D. Boelens
Hoogveld 24
1702 Groot-Bijgaarden
Telefoon: +32 (0)474 47 32 43
E-mailadres: dsdouweboelens@gmail.com
De predikant is doorgaans in de kerk te bereiken op telnr. +32 (0)2 512 03 67

Lees meer 

Routebeschrijving

Ons adres is Nieuwe Graanmarkt 8, 1000 Brussel

Kaart Brussel

Auto

Er is op zondag meestal voldoende parkeergelegenheid rond de kerk.

Openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde metrostation is Sint-Katelijne. Vanaf daar is het vijf minuten lopen naar de kerk.

Zie hier een kaart waar u zelf kunt in- en uitzoomen:


Grotere kaart weergeven

 

Lees meer 

Predikant


ds. Douwe Boelens

Douwe Boelens komt oorspronkelijk uit Friesland. Hij heeft theologie gestudeerd in Kampen. Na zijn kandidaatsexamen heeft hij twee jaar in Boedapest gestudeerd. Daar heeft hij zijn vrouw leren kennen, met wie hij eind 1988 getrouwd is. Ook zij is predikante; ze werkt als ziekenhuisaalmoezenier in Antwerpen.

Na zijn afstuderen is hij in Hongarije gaan werken: van 1989 tot 1995 in een kerkelijk rehabilitatiecentrum voor drugsverslaafden waarvan zijn vrouw de leiding had, en van 1995 tot 2001 in het pastoraat aan visueel gehandicapten. In 2001 is hij gemeentepredikant geworden in de Emmakerk, een wijkgemeente binnen de Verenigde Protestantse Gemeente (VPG) van Curaçao. Ook daar heeft hij zes jaren gewerkt. Van 2007 tot 2013 is hij als gemeentepredikant verbonden geweest aan de Protestantse Kerk (VPKB) van Turnhout, België. Daar vandaan is hij naar Brussel gekomen, waar hij sinds oktober 2013 verbonden is aan de Protestantse Kerk Brussel.
In Hongarije heeft hij een Klinische Pastorale Vorming gedaan en een diploma behaald in Mentale Hygiëne. Vanuit Turnhout heeft hij in Nederland een opleiding Contextueel Pastoraat gevolgd. Zijn vrouw en hij hebben vier kinderen: twee zoons en twee dochters. Ze voelen zich thuis in de veelkleurigheid van een multiculturele stad en in oecumenische contacten met andere kerkgemeenschappen.

Tot 1 december 2019 had de Protestantse Kerk Brussel twee predikanten. Er is een positie vacant.

Als u een pastoraal bezoek wilt vragen voor uzelf of voor een ander, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de predikant via de gegevens op deze pagina.

Lees meer